Biudžetinė įstaiga. Utenio a. 7, 28248 Utena, tel./faks. (8~389) 51 867, el.p. info@utenavsb.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 301540924
Naujienos

    2017-09-26

    Grybai naudingi, jei tinkamai renkami ir ruošiami


    Šis ruduo kaip niekada dosnus grybais. Renka juos ne tik prisiekę grybautojai, bet ir atsitiktiniai miškų lankytojai. Ir nenuostabu: grybų mitybinė vertė nuo seno žinoma. Pagrindinę grybo sausųjų medžiagų dalį (apie 80 proc.) sudaro baltymai, o kvapiosios medžiagos, kurių daugiau nei 40, suteikia jiems specifinį, nepanašų į kitų maisto produktų, neapsakomai malonų aromatą. Pakanka suvalgyti 60 g sausų (džiovintų) grybų, nebūtinai, - ir jau gausime paros normą mineralinių medžiagų bei amino rūgščių.

 

banner