„LAIKINASIS SVEIKATOS CENTRAS“

Vasario 25 dieną vyko tradicinis progimnazijos bendruomenės sveikatinimo renginys „Laikinasis sveikatos centras“. Ir šiais metais renginys vyko lauke, nes oras buvo puikus, o veikla – žygis pėsčiomis, skaičiuojant savo nueitus žingsnius. Renginys prasidėjo šokiu mokyklos kieme, kurį šoko visi renginio dalyviai. Po to klasių mokiniai iškeliavo pasirinktomis kryptimis.

Visi renginio dalyviai stengėsi nesušalti, kuo daugiau nužingsniuoti. Mokiniai atliko įvairias veiklas. Penktokai mokyklos stadione bėgo Laisvės ratus, iš sniego darė veidelius. Šeštų, septintų ir aštuntų klasių mokiniai ėjo į žygį aplink Pastovėlio ežerą, žaidė sniego gniūžtėmis, fotografavosi, kalbėjosi. Kai kam buvo tingu eiti, kai kas pavargo ir pasirodė, kad ėjo per ilgai, kai kas sušlapo kojas, bet pasivaikščiojus ir pažaidus gryname ore, nuotaika pagerėjo. Grįždami visi buvo linksmi, draugiški, džiaugsmingi.

Sugrįžę į mokyklos kiemą suskaičiavo savo nueitus žingsnius, pasivaišino arbatžolių arbata bei sveikuoliška koše, aptarė išgyventas emocijas. Pasportavus gryname ore, arbatos ir košės greitai nebeliko, nes buvo labai skanu.

Kiekvienam, nuėjusiam daugiausiai žingsnių, progimnazijos sveikatos priežiūros specialistė Bronė Grigonienė įteikė prizus – gertuves ir paragino pasivaikščioti kiekvieną dieną. Apdovanotų mokinių buvo virš 50. Daugiausiai prizų buvo įteikta penktų klasių mokiniams. Mokiniai liko patenkinti, dalyvio kortelėse įrašė įspūdžius, patirtas emocijas: „Prasmingai ir sveikai praleistas laikas“, „Puiki nuotaika“, „Geras. Linksma buvo šokti. Ėjome dideliu tempu“, „Džiaugsmas, juokas, laimė“ (aštuntokų mintys), „Buvo laibai linksma ir gera“, „Labai geras. Buvo smagu“, „Tingėjau, per ilgai ėjau, pargriuvau, pavargau“ (septintų klasių mokiniai), „Ramiai, pasikalbėdami, linksmai“, „Patiko, jautėmės gerai“, „Džiaugsmas, gera emocija, greitis“, „Mėgstu vaikščioti tokiu oru“, „Pavargau, nes mėtėmės sniegu“ (šeštokai), „Labai patiko, buvo linksma ir smagu. Buvo labai skani košė ir arbata“, „Puiku, šiek tiek sušlapome kojas, bet skani arbata ir košė pakėlė nuotaiką dar labiau“, „Džiaugiuosi, kad dalyvavau, nes ir dovanų dar gavau“, „Bėgau krosą, ėjau. Smagu“ (penktokai).

„Šis renginys gali būti vienas iš grūdinimosi žiemą receptų. Ačiū visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems savo darbu “, – mintimis dalinasi į renginį bendruomenę pakvietusi progimnazijos sveikatos priežiūros specialistė Bronė Grigonienė.

2022-03-02