Cukrus – gėris ar blogis?

Aukštakalnio pradinėje mokykloje balandžio mėnuo buvo skirtas saldžiai cukraus temai gvildenti. Kalbėjome apie jo kilmę, rūšis, paros normą, poveikį mūsų organizmui.  Vaikai sužinojo, kas yra natūralaus cukraus šaltiniai ir kuo jie pranašesni už pridėtinį (stalo) cukrų. Mokiniai susidomėję analizavo gaiviųjų gėrimų ir maisto produktų pakuočių etiketes, kuriose galima rasti visą informaciją apie produkto sudėtį ir žinoma – pridėtinio cukraus kiekį. Išskyrėme kelis produktus, kuriuos galime vadinti ,,Cukraus bombomis“ bei diskutavome, kaip nesaikingas saldumynų vartojimas veikia mūsų savijautą, elgseną, nuotaiką. Pamokos pabaigoje žinias pasitikrinome žaisdami interaktyvų žaidimą Kahoot!, o geriausiai informaciją įsisavinę mokiniai galėjo džiaugtis prizais – gertuvėmis.

 

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Sigita Vedrickienė

 

 

2023-05-02