Grikių kotletukai

Grikių kotletai pateikiami su salotomis, pomidorais, avokadu, garstyčiomis – sako konkurso ,,Sveikas patiekalas” Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro Dienos centro suaugusiųjų komandos narės.

Reikės:

grikiai – 2 stiklinės,

morka, 

svogūnas,

česnakas – 2 skiltelės,

grikių miltai – 4-5 šaukštai,

kiaušiniai – 2 vnt.,

fermentinis sūris – 100 gr.,

prieskoniai (kiekvienam pagal skonį).

Grikius išverdame. Susmulkiname svogūną, česnaką, sutarkuojame morką ir viską patroškiname, kad daržovės suminkštėtų. Daržoves dedame į išvirtus grikius, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius ir išmaišome. Kotletukus formuojame su šlapiomis rankomis, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje ar orkaitėje. Tinka ir pietums, ir vakarienei. Mėgsta ir maži, ir suaugusieji. Ypač rekomenduojama šaltuoju sezonu.

 

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

2016-11-28