Konkurso ,,Paprasta, skanu ir sveika” nugalėtojai

Biuras rugsėjo mėnesį  kvietė dalyvauti konkurse ,,Paprasta, skanu ir sveika”. Norintys dalyvauti, iki rugsėjo 29 dienos, turėjo siųsti  savo pagaminto patiekalo nuotraukas su receptūra ir pagrįsti, kodėl jį reikėtų rinktis. Gautos nuotraukos su receptūromis buvo paviešintos Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro socialiniame tinkle facebook. Už patikusį patiekalą iki spalio 13 dienos galėjo balsuoti šio puslapio nariai. Daugiausia balsų surinko Agnės Bernotaitės avižiniai sausainiai ,,Sveikatai palankiau” ir nedideliu balsų skaičiumi atsiliko, bet daugiausia komentarų ir diskusijų sulaukė Sintės Klaudijos Tendzegolskytės ir Vajaus Tendzegolskio moliūgų sriuba. Nugalėtojus kviečiame atvykti į Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą, Utenio a. 7. Prieš tai pasiskambinti telefonu (8 389) 51 867. Ačiū dalyvavusiems ir balsavusiems. Skanaus, kurie gaminsite iš pateiktų receptų!

 

Agnės Bernotaitės avižiniai sausainiai „Sveikatai palankiau“

ingredientai:
150 g. lydyto sviesto,
500 g. viso grūdo avižinių dribsnių,
2 valgomieji šaukštai medaus,
300 g. džiovintų vaisių,
100 g.kokosų drožlių, sezamo sėklų ir moliūgų sėklų,
cinamono.

Paruošimas:

sviestas ištirpinamas, viskas sumaišoma ir suformuojama norimos formos
sausainiai, kepama 180 laipsnių temperatūroje 30 min.

P.S.   Vertėtų pasirinkti, kaip sveikatai palankesnį desertą,
neturintį sudėtyje pridėtinio cukraus ir kvietinių miltų.
Rekomenduojama valgyti pusryčiams, priešpiečiams.

Sintės Klaudijos Tendzegolskytės ir Vajaus Tendzegolskio  Moliūgų sriubos

ingredientai:

1 vidutinio dydžio moliūgas

3 skiltelės česnako

2 morkos         

1 svogūnas

2 bulvės

250 ml grietinėlės

2 kubeliai vištienos sultinio

druskos (pagal skonį)

sūris (papuošimui bei skoniui)

rozmarinas (papuošimui).

Paruošimas:

moliūgą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Morkas nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, supjaustyti. Moliūgų kubelius kepti keptuvėje kartu su morkomis bei svogūnais ir tarkuotomis česnako skiltelėmis. Kol daržovės kepa, į puodą pripilti vandens, bet ne per daug, nes sudėjus daržoves viskas pakils. Į vandenį sudėti 2 vištienos sultinio kubelius, bei nuluptas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves. Apkepusias daržoves sudėti į puodą, pavirti, tada supilti grietinėlę, sutrinti viską puode su blenderiu ir dar pora minučių pavirti. Baigus galima valgyti, kad būtų skaniau reikia pabarstyti sūrio, įdėti druskos pagal skonį, ir papuošimui rozmarinas.

Moliūgų sriuba yra tinkama pasigardinti savo kasdienybę vėjuotą bei lietingą rudens dieną.

2017-10-17