Latviškai lietuviška duonos sriuba-desertas

,,Sveikas patiekalas” konkurso dalyvės Mildos Stasitytės-Loginos ,,Maizes zupa” receptas:

Reikės:

ruginė duona – 600 gr.,

vanduo – 8 stiklinės,

medus – 150 gr.,

džiovinti vaisiai – 100-150 gr.,

graikiškas jogurtas – 1 stiklinė.

 

Nulupus plutą, duoną apkepti orkaitėje, kol taps ruda. Dėti į uždarą indą ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikome apie valandą. Džiovintus vaisius išmirkome, kol jie tampa minkšti. Susmulkiname. Duoną pertriname per sietelį, sumaišome su 130 gr. medaus ir džiovintų vaisių gabaliukais. Masę verdame 5-7 min. Graikišką jogurtą suplakame su likusiu medumi. Duonos masė dedama į indelius ir atšaldoma. Ant viršaus uždedame graikiško jogurto ir medaus plakinio. Ypač gražiai atrodo stikliniuose indeliuose ar stiklinaitėse. 

Paprasta, skanu, tinka ir vaikams!

 

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

2016-11-28