Lietuviška gilių kava

Prisirenkame ąžuolo gilių. Jas nulupame ir švarias užpilame pienu. Vėsiai laikome parą. Tuomet – puodą su pienu ir gilėmis statome ant ugnies ir verdame 10-20 min. Maišome, kad neprisviltų. Nusunkus pieną, gilės perplaunamos su vandeniu ir sumalamos mėsmale. Plonai paskleistą masę reikia išdžiovinti. Gilių miltai paskrudinami. 

Kavos ruošimas: užverdame vandenį. Vienam puodeliui kavos įberti 1-2 šaukštelius kavos miltelių ir pavirti 5 min. Pilti pieno, kiek jau buvo vandens ir pavirti apie 2 min. Galima pasaldinti, o vietoj pieno naudoti grietinėlę. Štai ir puiki kava, tinkanti visai šeimai, šaltą rudens ar žiemos popietę.

 

Receptu pasidalijo konkurso ,,Sveikas patiekalas” dalyvė Aleksandra Stasytienė.

 

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

2016-11-28